Revoluționează-ți afacerea agricolă cu un sistemul Business Online Control Panel
Share
În lumea dinamică a agriculturii moderne, succesul nu mai depinde doar de calitatea produselor, ci și de eficiența operațiunilor. Un sistem ERP (Enterprise Resource Planning) precum Business Online Control Panel (BOCP) poate transforma o afacere agricolă, oferind instrumentele necesare pentru a gestiona stocurile, vânzările, producția și multe altele.
De la tradiție la tehnologie: Un pas esențial pentru viitor
Pentru micii agricultori și fermieri, adoptarea unui sistem ERP poate părea o provocare, dar beneficiile sunt incontestabile. Pe lângă respectarea cerințelor legale și contabile, un ERP oferă:
- Trasabilitatea activității: Date și informații precise pentru a lua decizii informate.
- Gestionarea producției: Urmărirea materiilor prime, documentarea producției și alocarea numerelor de lot.
- Distribuție eficientă: Vânzări B2B, facturare și gestionarea magazinelor fizice.
În primul rând scopul unei astfel de implementări este evaluarea capacității de producție și posibilitățile pe piață. Am lucrat în principiu cu trei tipuri de clienți: cei care își produc produsele singuri sau cu ajutor și își vând producția în cadrul târgurilor ocazionale și în același timp au și un magazin virtual, alți clienți au crescut la următorul nivel și au reușit să stabilească un sistem de distribuție, activitatea lor constând mai mult în realizarea produselor în mod consecvent și au parteneri cărora le facturează cantități mai mari care apoi se ocupă de vânzarea în magazine. Am avut și clienți care s-au dezvoltat pe mai multe nivele: cu magazin propriu, vânzări prin mai multe magazine virtuale online, distribuție către alte firme care folosesc produse pentru a realiza alte produse la rândul lor.
Implementarea unui ERP ajută la:
- Evaluarea capacității de producție și a potențialului pieței.
- Gestionarea diferitelor canale de vânzare (târguri, magazine online, distribuție).
- Optimizarea proceselor de producție și distribuție.
Automatizarea proceselor agricole: Eficiență sporită
Un ERP permite automatizarea unor procese cheie:
- Gestionarea stocurilor de materii prime și produse finite.
- Planificarea producției pe baza rețetelor și a comenzilor.
- Generarea automată de facturi și bonuri fiscale.
- Estimarea necesarului de achiziții pe baza stocurilor minime.
Provocările zilnice în gestionarea operațiunilor nu rămân fără rezolvare!
Lipsa de personal, lipsa de cunoștințe personale ale antreprenorului și lipsa de resurse financiare sunt cele mai des întâlnite provocări. Am conceput soluția noastră tocmai luând în considerare aceste aspecte. Cu un soft care ajută, un singur om poate face mai mult, dar pentru a porni trebuie să aducă și clientul un extra efort și investiție pe partea de software. Din experiența noastră un ERP începe să aibă sens în momentul în care deja sunt cel puțin două persoane într-o afacere a căror activitate necesită coordonare. La început, o implementare a unui program pare un efort uriaș și nejustificat dar de fapt tocmai acest efort de sistematizare, timpul investit în a înțelege și a stabili procesele interne va permite creșterea unei activități. Să luăm de exemplu francizele care vin cu documentația completată cu toate instrucțiunile documentate, astfel oricine începe cu o franciză nu trebuie să se dezvolte de la zero și are deja cunoștințele primite cum să procedeze pentru a avea un succes. Noi prin implementarea ERP-ului BOCP-CloudSales oferim tocmai asta: înțelegem cum funcționează o mică afacere și venim cu o sistematizare și experiența din alte implementări și învățăm pe utilizator cum să se organizeze pentru succes.
Bineînțeles fiecare afacere are nevoie de o scânteie care o face unică și specială ce nu poate fi automatizată. Eu dacă aș avea o mică afacere aș avea de introdus în soft producția mea și apoi m-aș utiliza de modulul B2B care permite partenerilor să-mi vadă stocurile și să-mi plaseze comenzile pe care apoi trebuie doar să le facturez cu câteva clicuri și să livrez comenzile. Probabil aș face și un magazin virtual simplu pe o platformă ecommerce care îmi permite ca în câteva ore să îmi public produsele și să-l conectez cu softul meu BOCP-CloudSales unde o să mi se preia toate comenzile. Având producția mea introdusă, ERP-ul calculează pe baza rețetelor stocul potențial al produselor finite și transmite automat la site și la parteneri să plaseze comenzi. M-aș ocupa personal să postez periodic pe pagina mea de pe social media unde să țin legătura călduroasă cu clienții mei.
Din prisma dezvoltatorului unei soluții care ajută afacerile real să crească care ar fi recomandarea Dvs. pentru micii fermieri, crescători de animale?
Recomand multă răbdare cu sine și investiție în propria persoană, în primul rând pentru a înțelege bazele unei afaceri și gândirea de antreprenor. Mai ales cei mici se luptă cu lipsa de timp și energie. Implementarea unei soluții software nu garantează în sine și succesul, noi oferim consultanță gratuită la început pentru a explica cum funcționează aplicația și punem pe picioare automatizările care sunt necesare, dar este nevoie de o implicare extraordinară și dorința de a depăși propriile limite. Suntem partenerul clienților noștri pe termen lung și îi ajutăm cu sfaturi și metodologii gândite și concepute pentru cei care ne-au ales ca furnizor.